AJUTA SI TU.....

A T E N T I E !

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape INTERZISA COPIEREA SAU REPRODUCEREA PARTIAL SAU TOTAL A CONTINUTULUI ACESTUI BLOG FARA ACORDUL AUTORULUI DE DREPT!AGAINST THE LAW!!!
Campanie anti-furt

vineri, februarie 06, 2009

Schitul Coslogeni

Mergand dinspre Calarasi spre Fetesti, pe langa bratul dunarean Borcea, calatorul ajunge aproape de satul Coslogeni, unde este anuntat de un indicator ca a ajuns la Manastirea Sfanta Cruce. Numele manastirii vine de la o veche cruce din piatra, numita Crucea de Leac, asemanatoare cu cea de la Manastirea Dervent, de langa Ostrov, judetul Constanta . Ca si la Dervent, si la sfantul lacas de la Coslogeni se afla un Izvor de Leac, unde in fiecare an, de Izvorul Tamaduirii, se oficiaza slujbe religioase. Apa Izvorului de Leac este captata intr-o fantana. Langa aceasta a inceput, in urma cu cativa ani, construirea unei manastiri, finalizata in 2003.

In afara izvorului tamaduitor, noua manastire are si Crucea de Leac, astazi incastrata in fatada unui altar. Aceasta cruce, monument istoric din leatul 1620, este de o maretie si o frumusete fara seaman, fiind dania unui boier din Calarasi, care a vrut s-o duca intr-un car la Fetesti. Ajuns la locul unde se afla astazi manastirea, carul s-a stricat, din pricina greutatii, iar crucea a fost data jos, ca sa poata fi reparat carul. Dupa legenda, crucea a fost ridicata din nou in car, dar boii nu au mai putut merge. Astfel, crucea a ramas in plin camp, unde a fost intepenita de niste oameni de-ai locului. Cu vremea, s-a zvonit ca e facatoare de minuni. Chiar in frumos daltuita ei inscriptie se spune ca este o cruce "sfanta si de viata facatoare". Zice-se ca, intr-o zi friguroasa, cu ploaie, un baiat care pastea vitele, s-a adapostit la radacina acestei cruci. Era bolnav, mut si surd, si indata ce s-a atins de cruce, a inceput sa vorbeasca si sa auda. De atunci se spune ca este o cruce facatoare de minuni, si multi bolnavi vin aici spre tamaduire. Cum comunistii nu agreau astfel de fapte, au venit cu buldozerul s-o dea jos, dar nu au putut s-o darame. S-a stricat si buldozerul! sursa:domeniulculte.


Niciun comentariu:

CATEGORII

natura (123) viata (70) flori (66) verde (62) primavara (55) vara (44) apa (37) macro (27) pasari (26) chipuri (20) oameni (18) info (16) lumina (16) copii (15) monumente (12) toamna (12) iarna (11) astrale (10) fenomene (10) libertate (10) obiceiuri (10) animale (9) b8w (9) copaci (9) roua (9) alb (8) gradini (7) mai (7) relief (7) rurale (7) bucurie (6) galben (5) insecte (5) poezie (5) religie (5) vacante (5) delta (4) mioritic (4) rasarit (4) sate (4) apus (3) asini (3) cai (3) fluturi (3) montan (3) viitor (3) zapada (3) case (2) mare (2) martie (2) melcisori (2) pesti (2) piatra (2) voiaje (2) arta (1) brand (1) ciobani (1) corali (1) dans (1) film (1) frig (1) ocean (1) personalitati (1) pufosi (1) sarbatori pascale (1) viata? (1)

contez pe tine

Promovare Gratuita - Top123

Persoane interesate

always blue

always blue
Daca o fotografie nu este buna inseamna ca nu ai fost destul de aproape atunci cand ai facut-o! (Robert Capa)